Carolina Martínez participa en el cicle de xerrades del SEMINCI
La doctora i docent del Grau en Comunicació Audiovisual i multimèdia de l’Escola Universitària de les Arts ERAM – UdG, Carolina Martínez imparteix la conferència “Un viaje del precine a la Inteligencia Artificial. El gran cine que alberga nuestra mente“. Aquesta conferència es troba dins del cicle de xerrades ‘El cine ante las encrucijadas contemporáneas. Imágenes de un mundo que arde’, organitzat per SEMINCI en col·laboració amb la Universidad de Valladolid.
La conferència traçarà un recorregut alternatiu per la història del cinema partint de les experiències immersives del precinema, i passant pel cinema expandit nord-americà dels anys 60, per arribar a les pel·lícules actuals fetes amb intel·ligència artificial generativa. Aquesta última part del contingut es nodrirà de l’experiència de Carolina Martínez com a comitè de selecció i assessora del RAIN+ Film Fest (Universitat Pompeu Fabra i SÒNAR), primer festival europeu de pel·lícules fetes amb intel·ligència artificial.
El Festival Internacional de Cine de Valladolid, SEMINCI, destaca per la seva llarga trajectòria, la seva aposta pel cinema d’autor i independent, el seu impacte cultural i econòmic, la seva funció com a plataforma de talent i la seva projecció internacional. Considerat un dels certàmens cinematogràfics més importants d’Espanya i un referent a nivell internacional, SEMINCI ofereix una experiència cinematogràfica única i contribueix a la difusió del cinema espanyol i internacional. L’any 2021 el docent i director de cinema Pere Puigbert es va endur el guardó a millor documental amb el llargmetratge El vent que ens mou, produït per David Gimbernat també docent a l’Escola Universitària de les Arts ERAM – UdG.