L’ERAM s’uneix a l’Any Tàpies
L’Escola Universitària de les Arts ERAM – UdG s’enorgulleix de formar part de les celebracions de l’Any Tàpies, que commemoren el centenari del naixement d’Antoni Tàpies, un dels artistes més influents del segle XX. La fundació que porta el seu nom impulsa un programa d’un any d’exposicions, publicacions i activitats diverses per celebrar l’herència de Tàpies, i l’ERAM participa activament en diverses d’aquestes iniciatives.
Amb motiu del centenari, la fundació que duu el seu nom impulsa un programa d’exposicions, publicacions i activitats diverses per a celebrar l’Any Tàpies, amb el lema “Tàpies Viu. Viu Tàpies”. L’escola Universitària de les Arts ERAM – UdG, s’uneix al centenari col·laborant directmanet amb l’acte inaugural. Durant l’acte un equip d’alumnes i docents, del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia, seran els encarregats d’enregistrar tot l’acte. Els actes comencen avui i s’allargaran un any, fins el 13 de desembre de 2024. D’aquesta manera, la fundació vol reivindicar la vigència del llegat del pintor, un dels més destacats del segle XX, amb mirades i lectures noves. Hi participaran figures públiques de generacions i àmbits diferents, com ara el cineasta Albert Serra, la periodista cultural Rita Roig i la influenciadora Juliana Canet.
Alhora, per projectar la Fundació Antoni Tàpies com a espai obert a l’art i al pensament, treballen conjuntament amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Gran Teatre del Liceu, la Filmoteca de Catalunya, la Fundació Suñol i la Fundació Victoria de los Ángeles i més entitats. Durant aquest any, es difondrà la figura i l’obra d’Antoni Tàpies a escala nacional i internacional, tot aprofundint en diversos aspectes, tant en el vessant plàstic com en el compromís social i polític.
Un centenari, quatre projectes expositius
Per a l’homenatge, la fundació produirà quatre projectes expositius: “L’empremta japonesa”, dirigida per Núria Homs, se centrarà en la influència que alguns monjos japonesos dels segles XVIII i XIX van exercir en l’obra de l’artista; l’exposició “A = A, B = B”, coordinada per l’artista i científic Pep Vidal, pren Tàpies com a punt de partida per a reflexionar sobre les connexions entre l’art i la ciència; la mostra “Sengai” es negocia amb l’Idemitsu Museum of Art de Tòquio amb la voluntat de presentar pintures i cal·ligrafies del monjo budista japonès Sengai (1750-1837); i l’exposició “Antoni Tàpies. Retrospectiva [títol de treball]”, una retrospectiva dedicada a l’obra d’Antoni Tàpies, dirigida per Manuel Borja-Villel i coproduïda pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) i la Fundació Antoni Tàpies
Un cop més l’Escola Universitària de les Arts ERAM – UdG, s’uneix amb iniciatives sensibles amb els nostres valors per apropar l’art, la cultura a l’alumnat.