Víctor Garcia, participarà en el Festival Latent: Guanyador del Premi Laus Young Talent 2024.
Víctor Garcia, creador de “Divino”, projecte guanyador del Premi Laus Young Talent 2024, participarà en el Festival Latent d’enguany. El dissabte 05/10 el podrem veure a Terrassa compartint escenari amb alguns dels més destacats estudis de disseny gràfic català del moment.
La 4a edició del Festival Latent aplega professionals del sector del disseny, en les seves diferents disciplines. Codea, Folch, Gina Guasch i Run són alguns dels estudis de disseny gràfic que formaran part de l’edició d’enguany. El 04 i 05 d’octubre, Tarragona es converteix en l’epicentre del disseny acollint un total de 12 conferències i la inauguració d’una exposició a la Sala Muncunill. L’objectiu d’aquest festival és la difusió i empoderament del talent creatiu en l’àmbit del disseny i les arts digitals.
Garcia formarà part de la programació del festival el dissabte 05 d’octubre, dins l’apartat Talents ADG. Aquest és un espai on, com a estudiant que destaca dins el disseny de packaging lliure, podrà portar a terme una breu conferència sobre com va desenvolupar “Divino”. Aquesta oportunitat ve donada gràcies a haver guanyat el Premi Young Talent 2024. El jurat, durant l’entrega de premis, justifica l’elecció del projecte de Garcia com a guanyador “Per haver demostrat consistència d’inici a fi, amb identitat i caràcter propis. Per l’ús del làser de forma justificada i el fet de ser valent.”
Víctor Garcia recollint el Premi Laus Young Talent 2024 al Disseny Hub de Barcelona (Laus, 12 de juny del 2024)
“Divino” veu la llum a l’Escola Universitària de les Arts ERAM – UdG. Es crea i creix dins l’assignatura de Direcció d’Art, tutoritzat per Jordi Caralt, docent del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia. Tot i que el projecte s’entrega en finalitzar l’assignatura, Garcia va sentir que encara no havia acabat. Clara de Sousa i Sílvia Escursell, docents d’Elisava, també l’han tutoritzat per acabar de finalitzar el projecte.
Àmfora “Divino” (Garcia, V. 2024)
Decideix tirar-lo endavant pel seu compte, fent recerca i col·laborant amb artesans i recursos de la zona del Gironès. La decisió de fer un recipient per un vi com a projecte ve motivada per la llibertat i l’espai creatiu que es permet en aquest tipus de projecte.
Comença per crear l’etiqueta a partir d’algues de posidònia de la costa de Llançà. Per crear el recipient en forma d’àmfora de vidre, col·labora amb el mestre vidrier Ferran Collado, el qual treballa amb la tècnica de vidre bufat a Capellades. Per triar quin vi aniria a l’interior d’aquest recipient tan especial, fa recerca en les cooperatives de vi de l’Alt Empordà, per acabar escollint la Cooperativa de Garriguella.
Creació de l’àmfora a mans de Ferran Collado, seguint les indicacions de Garcia, al seu taller a Capellades. (Garcia, V. 2024)