Un cop acabats els estudis en Audiovisual Communication and Multimedia (100% English), en Ferran va cursar un Top-up en Interactive Design a la University of Lincoln (UK). Després de graduar-se, es va traslladar a Pittsburgh (Pennsylvania, Estats Units) per treballar com a investigador visitant al Robotics Institute de Carnegie Mellon University, on va combinar tasques de I+D, creativitat i disseny de continguts transmedia. Paral·lelament, va seguir desenvolupant la seva línia de recerca, incloent la publicació d’articles acadèmics, duent a terme tasques docents a IEBS Business School, o establint col·laboracions amb diverses institucions com, per exemple, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).
Posteriorment, es va traslladar a Dinamarca per cursar un Master of Science en IT Product Design, a la University of Southern Denmark, especialitzant-se en Disseny Participatiu. Va dur a terme la seva tesi final de màster a elBulliLab, en col·laboració amb Ferran Adrià, investigant el potencial del joc i la interacció social com a potenciadors de l’experiència gastronòmica. Va rebre la Beca d’estudis de postgrau de “La Caixa”, la qual li va permetre traslladar-se a Santa Cruz (Califòrnia, Estats Units) per continuar la seva carrera acadèmica. Allà va cursar un Doctorat en Tecnologies Interactives (PhD in Computational Media) a la University of California Santa Cruz, formant part del grup de recerca Social and Emotional Technology Lab liderat per Katherine Isbister. La seva recerca doctoral se centrava a descobrir noves formes de dissenyar tecnologia d’ús comú que, a més de respondre a aspectes funcionals o productius, també doni resposta a les necessitats socials, lúdiques i emocionals de les persones.
Ha publicat els seus treballs en més de 20 conferències internacionals com CHI, DIS i NordiCHI, i ha col·laborat amb més de 40 universitats i 15 socis no acadèmics, incloent Google Research. També ha desenvolupat mètodes de co-disseny aplicats en àrees com tecnologia assistencial, ciutats intel·ligents i experiències vinculades amb la natura.
Com a part de la seva recerca acadèmica, en Ferran ha publicat les seves troballes a conferències d’ampli reconeixement internacional com Gamification World Congress’13, a Barcelona; SIDeR’16 i ’17, a Holanda i Suècia; NordiCHI’16, a Suècia; EFOOD, a Lisboa; DIS’17 i ’18, a Escòcia i Hong Kong; o CHI, a Escòcia, i revistes acadèmiques com “Bit y Aparte” o “International Journal of Food Design“. Paral·lelament a la seva recerca acadèmica, en Ferran col·labora amb diverses institucions com a consultor en disseny d’experiències lúdiques, tant a nivell professional com docent, com per exemple la Kolding Designskolen a Dinamarca.
En Ferran ha exercit com a professor a l’Escola Universitària ERAM (Universitat de Girona), on també forma part del Playful Living Lab, un laboratori de disseny d’interacció centrat en explorar experiències lúdiques i innovadores.
La seva trajectòria ha estat reconeguda amb premis com el Times’ 100 Best Inventions (2021), una Menció d’Honor a CHI (2021) i el Premi SIDeR al Millor Article (2016).